Skoči na glavno vsebino

 

   

Lokacija Cesta v Mestni Log

Lokacija Splitska

Ponedeljek,
16. 9. 2024
Malica sirov polž (G-pšenični, M, J), jogurt (M), korenček  
Kosilo zelenjavna kremna juha (M), puranje meso v mediteranski omaki (G-pšenični, Z), rženi kmečki svaljki (G-pšenični, rženi, J), solatni bar
Pop. malica črna žemlja (G-pšenični), ringlo   
Torek,
17. 9. 2024
Malica kruh s semeni (G-pšenični), **piščančji namaz (M), limonada SŠSZ- hruške
Kosilo  goveja juha z rezanci (G-pšenični, J), kuhana govedina, pire krompir (M) kremna špinača (G-pšenični, M)
Pop. malica °smoothie (M), banana  
Sreda,
18. 9. 2024
Malica mlečni zdrob s posipom iz rožičev in kakava (G-pšenični, M)  °mleko (M), ringlo 
Kosilo bučkina juha (M), makaronovo meso – junčje meso (G-pšenični, J) solatni bar 
Pop. malica polnozrnati kruh (Gpšenični), skuta (M), paprika  
Četrtek,
19. 9. 2024
Malica °graham kruh (G-pšenični), °jagodna marmelada  
mleko (M), jabolka  
Kosilo

porova juha, pečen file repaka (R), krompirjeva solata / francoska solata (J), lubenica

Pop. malica ~puding (M), breskev  
Petek,
20. 9. 2024
Malica ovsena bombeta (G-pšenični, ovseni), sojin polpet (S, G-pšenični, M, J,), zelenjavni krožnik, domač grozdni sok
Kosilo ješprenjeva zelenjavna enolončnica (Gječmenov, Z), ajdov kruh (G-pšenični), **marmorni kolač (G-pšenični, M, J) 
Pop. malica neslana presta (Gpšenični), jabolko   

 

 

Opomba: Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika. Jedilnik je namenjen učencem brez prehranskih alergij, zato jedi poleg navedenih alergenov lahko vsebujejo še vse alergene na seznamu alergenov V SLEDOVIH, izjema so individualno dogovorjeni dietni obroki, kjer so postopki priprave strogo ločeni.
Pod črkami so označeni naslednji alergeni: G-gluten, RA-raki, J-jajca, R-ribe, A-arašidi, S-soja, M-mleko, O-oreški, Z-listna zelena, GS-gorčično seme, SS- sezamovo seme, SO2-žveplov dioksid, VB-volčji bob.

°živilo ekološke pridelave oz. predelave, ~živilo lokalne dobave, **pripravljeno v šolski kuhinji, SŠM / SZ – shema šolskega mleka / sadja in zelenjave

 

 

Dostopnost