Skoči na glavno vsebino

 

   

Lokacija Cesta v Mestni Log

Lokacija Splitska

Ponedeljek,
4. 12. 2023
Malica ** kruh s tatarsko ajdo (1a), zeliščni namaz (7), pisane paprike, sadni čaj z medom
Kosilo prežganka (3), bograč z junčjim in piščančjim mesom, šolska kruhova rezina (1a,3,7), solatni bar/zelje v solati, kruh (1a), voda
Pop. malica grisini (1a), jabolko  
Torek,
5. 12. 2023
Malica

sirov burek (1a,7), navadni jogurt (7), **korenje
ŠS ~ jabolko

Kosilo bučna juha (7), puranje kocke v mediteranski omaki, peresniki, solatni bar/zelena solata, kruh (1a), voda
Pop. malica ** pirin kruh (1a), pašteta (7), paradižnik  
Sreda,
6. 12. 2023
Malica sladki parkelj (1a,3,7), mešanica suhega sadja, ~mleko (7)
Kosilo krompirjev golaž s piščančjo hrenovko(*1), sadna kupa s smetano, brez sladkorja (7), kruh (1a), voda
Pop. malica ajdov rogljič z orehi (1a,8č), jabolko  
Četrtek,
7. 12. 2023
Malica sojina štručka (1a,6), suha goveja salama, kisle kumarice, metin čaj z limono
Kosilo pečenica, dušena kisla repa, matevž , mandarine, kruh (1a), voda
Pop. malica jogurt s hrustljavimi kosmiči (1a, 8), banana  
Petek,
8. 12. 2023
Malica ** koruzni mešani kruh (1a) namaz z jagodami (7), čaj, sadje
Kosilo brokolijeva kremna juha, zelenjavna rižota, solatni bar / zelena solata z radičem in jajcem, kruh (1a), voda
Pop. malica črna kajzerica (1a), sadje  

 

 

Opomba: Pridržujemo si pravico do spremembe jedilnika. Jedilnik je namenjen učencem brez prehranskih alergij, zato jedi poleg navedenih alergenov lahko vsebujejo še vse alergene na seznamu alergenov V SLEDOVIH, izjema so individualno dogovorjeni dietni obroki, kjer so postopki priprave strogo ločeni.
Pod številkami so označeni alergeni. (Glej Legenda alergenov) °živilo je iz ekološke pridelave oz. predelave, ~živilo lokalne dobave, **pripravljeno v šolski kuhinji

LEGENDA  ALERGENOV

Skladno z Uredbo EU (št. 1169/2011) morajo obrati javne prehrane označevati vse snovi, ki lahko povzročajo alergije ali preobčutljivost (tako imenovani alergeni). Vsi alergeni, zajeti v tej uredbi, so zavedeni v spodnji tabeli. Alergeni so označeni na jedilniku s številko in črko.

 

Dostopnost